Skip to main content

Mazerhard 37
3891 BR Zeewolde
036-8450265

Inloopochtend: donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Houd onze agenda in de gaten of volg ons op facebook of instagram!
elke derde donderdag van de maand inloopAVOND

Aankomende evenementen

Per maart 2024 ook inloopAVOND

Er is regelmatig nieuws over het Toon Hermans Huis, op deze pagina staan oudere artikelen, die we nog steeds graag met u delen.

kleinste margriet

Per maart 2024 ook inloopAVONDEN

Vanaf maart is het Toon Hermanshuis aan de Mazerhard 37 in Zeewolde ook 1 x per maand op donderdagavond open voor inloop. Dit is naast de wekelijkse inloop op donderdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Elke derde donderdag van de maand staat ’s avonds de deur van het Toon Hermanshuis open voor inloop van 19.30 uur tot 22.00 uur. Speciaal voor de donderdagavond hebben we een gastheer! De eerste donderdagavond-inloop is op 21 maart a.s. De inloop is gratis en aanmelden is niet nodig.

Rozen

Vrijwilligers van het Toon Hermans Huis Zeewolde deelden op zaterdag 3 februari rozen uit aan het winkelend publiek in Zeewolde om zo aandacht te vragen voor Wereldkankerdag.

Rozenacat

Open Dag Toon Hermanshuis Zeewolde

zaterdag 3 februari
Bezoek D66 aan THHZ

In het weekend van Wereldkankerdag (2-4 februari) openden in heel Nederland de IPSO centra hun deuren openen voor iedereen die leeft met en na kanker. Ook het Toon Hermanshuis in Zeewolde zette de deuren op zaterdag 3 februari jl. open.

Aandacht en ondersteuning voor mensen met kanker

Veel mensen die geraakt zijn door kanker weten niet van het bestaan van de IPSO centra. Ontzettend jammer, want deze ondersteuning maakt voor veel mensen een groot verschil. Met grote regelmaat horen medewerkers van IPSO centra: ‘Had ik maar eerder geweten dat dit bestond, dat had me een hoop onrust bespaard.’

De maatschappij is ingericht op het beter maken. Voor wat er daarna volgt,  is vaak te weinig aandacht. ‘Dan sta je buiten het ziekenhuis omdat de behandelingen achter de rug zijn en is het “veel succes”. Terwijl er in anderhalf jaar behandeling zoveel met je is gebeurd. Het leven is doorgegaan, maar voor jou is dat leven anders geworden. Voor deze mensen is een IPSO-centrum een vangnet,’ vertelt Sonja Robben, directeur IPSO.

Het Toon Hermanshuis Zeewolde (IPSO Centrum) is er voor mensen met kanker, maar ook voor hun naasten en nabestaanden. Zij kunnen hier terecht voor contact met lotgenoten, een luisterend oor en activiteiten zoals muziek en creatieve workshops.

Betere kwaliteit van leven

Het merendeel van de kankerpatiënten kampt met zorgen en angsten tijdens en na de behandeling van hun ziekte. Deze gevoelens hebben een negatieve impact op de kwaliteit van leven van de patiënten.

Uit recent onderzoek van Ecorys blijkt dat ruim 70% van de bezoekers van IPSO centra een grote tot zeer grote verbetering op alle delen van Positieve Gezondheid ervaart. 

Een groot deel van de deelnemers aan het onderzoek waardeert de bijdrage van IPSO centra aan hun mentaal welbevinden, kwaliteit van leven, maatschappelijke participatie en zingeving met een rapportcijfer 8 of hoger.

  • Rob's kaastour bij het Toon Hermanshuis

Sponsortocht voor Toon Hermans Huis

zeewolde actueel 30 augustus 2023

ZEEWOLDE – Gezeten op zijn klassieke tractor met een nog opvallender aanhanger erachter vertrok Rob van Hoogdalem woensdagochtend vanaf Pannenkoekenrestaurant Hans en Grietje aan de Sternweg voor zijn ‘Kaastour’ ten bate van het Toon Hermans Huis Zeewolde richting dorp.

Verkleed als ‘kaasmeisje’ nam Erna Rienstra van het THHZ plaats op de bok. Bestuur en vrijwilligers van het Zeewolder inloophuis zwaaiden het bijzondere duo uit. 

Gespreksavond in het Toon Hermanshuis: Hoe gaat het met de kinderen…?

Zeewolde actueel 28 maart 2023

ZEEWOLDE – Op maandagavond 17 april organiseert Toon Hermanshuis Zeewolde een interactieve avond over kanker binnen het gezin. 

Martha Wieling, coach bij kanker, is aanwezig om meer te vertellen, en om met elkaar in gesprek te gaan, over hoe je als ouder omgaat met de gevolgen van de diagnose kanker binnen het gezin.

Als je geraakt bent door kanker, kan het zijn dat de vraag ‘Hoe gaat met de kinderen?’ je ineens zwaarder valt. Want hoe gaat het eigenlijk met je kinderen? Kinderen, hoe jong ook, merken dat er iets speelt en is veranderd. Ze krijgen te maken met onzekerheid en veranderende situaties en tegelijkertijd draait de wereld van jouw kind ook gewoon door.

Toon Hermans Huis zegt het met rozen

Zeewolde Actueel, 3 februari 2023

ZEEWOLDE – Vrijwilligers van het Toon Hermans Huis Zeewolde (THHZ) deelden vrijdag op de markt rozen uit. Hiermee vroegen zij aandacht voor Wereld kanker dag op 4 februari, maar ook voor het eigen inloophuis aan het Mazerhard.

Vrijwilligers Toon Hermans Huis delen rozen uit voor Wereld Kanker Dag

Lokale Omroep Zeewolde, 3 februari 2023
Op de weekmarkt in het centrum van Zeewolde hebben vrijwilligers van het Toon Hermans Huis vrijdag rozen uitgedeeld. Erna Rienstra: “Het is morgen Wereldkankerdag en wij willen mensen laten weten dat het Toon Hermans Huis je een stukje warmte en liefde kan geven.”
De gevreesde ziekte komt in vele families voor, merkte Rienstra vrijdag ook weer. “Wanneer je een praatje maakt met voorbijgangers, hoor je heel snel ‘mijn vader..…’, ‘mijn zus…..’, enzovoorts.” Gezondheid is een groot goed, weet Rienstra. “Laten we gezond blijven en zeker lief zijn voor elkaar, dat vind ik heel belangrijk.”
kleinste margriet