schoppen-troef-wandeling

Een symbolische wandeling…

maandag 4 november 2019 08:59

Kanker is een beladen woord. Dat is het eigenlijk altijd al geweest. Vroeger mochten wij het woord thuis niet eens uitspreken. Iemand had ‘de gevreesde ziekte’. Met het woord werd de ziekte als het ware opgeroepen, zo kregen we het in ieder geval mee. Het is tegenwoordig een heel andere tijd. De kans op genezing is veel groter geworden, maar dat geldt lang nog niet voor iedereen. Elke keer als iemand het treft is het weer schrikken, het went nóóit. Daarom is het ook zo goed dat er een Toon Hermans Huis in Zeewolde is, een plek waar mensen die het aangaat elkaar kunnen ontmoeten en als lotgenoten onder elkaar ervaringen kunnen delen. Afgelopen zaterdag werd er een sponsorwandeling voor het THHZ gehouden. Het maandagavondwandelclubje van mijn vrouw deed ook mee. De 10 km was de dames te min, ze zouden zich inschrijven voor de 15. Ik kreeg de vraag of ik ook mee wilde doen. Ik had verder geen inspraak, ook niet toen ik hoorde dat er was besloten te kiezen voor de langste afstand, de 25 km. Om niet voor watje of mietje te worden uitgemaakt, trok ik zaterdagochtend gewoon mijn wandelschoenen aan. We waren er als eerste bij het inschrijven in het restaurant van RCN. Ik kreeg zowaar als startnummer nummer 1 en dat had natuurlijk wel wat, dat schiep verplichtingen! Bij het begin van de wandeling om half negen was het nog behoorlijk koud. Ik had niet voor niets een trui onder mijn jas aangetrokken! Langzamerhand werd het iets warmer, hoewel je ook kon zeggen dat we de fase van het eerste inlopen voorbij waren. Ik leerde stukken van Zeewolde kennen die ik nog nooit eerder van die kant had gezien. Zo dacht ik een nieuwe camping te hebben ontdekt, bleken we vanuit het bos tegen de voetbalkantine aan te lopen! Na de eerste rustpost bij de Zevenhorst aan de Groenewoudseweg was er het eerste spatje regen. Daar bleef het niet bij. Ter hoogte van de Flediteweg leek het wel of de sluizen van de hemel opengingen. Van de Stille Kern kregen we op dat moment niet veel mee… Schuilen was nauwelijks mogelijk. Het was dat we een plastic poncho hadden meegenomen, anders waren we compleet doorweekt. En toch werd het weer droog. En wij zelf ook. Heel mooi was het moment dat we het eerste stukje blauwe lucht weer zagen. Zou het dan toch goed komen? En jawel, de zon kwam tevoorschijn! Het laatste gedeelte van de wandeling konden we zelfs in T-shirt lopen. Alsof het nooit ander weer was geweest! Een compliment aan de organisatie van de wandeltocht. Niet dat ze iets met het weer van doen hebben gehad, de uitgestippelde route was prachtig! En wat het weer betreft: na regen komt zonneschijn! Of was het na zonneschijn komt regen? Zeg het maar! De wandeling was net het leven zelf en in die zin heel symbolisch…

 

 

 

persbericht-wandeltocht

SPONSOR WANDELTOCHT

Zaterdag 2 november wordt de 4e editie van de sponsor wandeltocht gehouden voor het Toon Hermanshuis.
Het Toon Hermanshuis is een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten. Mensen die graag even iets anders doen thuis zitten en nadenken over hun ziekte of graag even tegen een ander aan praten over hun ziekten of de gevolgen hiervan. Dit kan thuis niet altijd.
De opbrengst van deze tocht is bedoeld om activiteiten te houden en te organiseren voor deze mensen. Activiteiten die kunnen helpen even de gedachten te verplaatsen, mensen helpen met het terugvinden van de eigen waarde, mensen ondersteunen met een bezigheid. Activiteiten die helpen bij psychosociale ondersteuning.
Daarom wordt er jaarlijks een wandelevenement georganiseerd door vrijwilligers in en rond het Toon Hermanshuis. Instellingen zoals Scouting Jan Wandelaar en Staatsbosbeheer helpen de organisatie aan goede rustplekken. De atletiekvereniging van Zeewolde draagt ook haar steentje bij voor het slagen van deze dag.
Dit jaar is er een geheel nieuw concept. De startplaats is verplaatst naar het restaurant van het RCN. De route’s zijn geheel vernieuwd, waarvan twee routes door het prachtige stiltegebied gaan. Helaas mogen hier geen honden mee. De andere routes die door onze mooie natuurgebieden gaan, in overweldigende herfstkleuren, zijn ook compleet vernieuwd en voeren door bossen, afgewisseld met water en open plekken. U loopt over gebaande paden maar niet alles is geschikt voor rolstoelers.
Bij start en finish kunt u gebruik maken van de faciliteiten van het Restaurant /Brasserie. Dit is zeer aan te bevelen.
Starttijden
5 km van 09.00 – 12.00 uur

10 km van 09.00 – 12.00 uur

15 km van 09.00 – 11.00 uur
20 km van 09.00 – 10.00 uur
25 km van 09.00 – 10.00 uur
Geen voorinschrijving.

Op de 20 en 25 km zijn honden niet toegestaan i.v.m. route door natuurgebied ‘De Stille Kern’ 
Op andere afstanden zijn honden aangelijnd welkom.
Startgeld Kinderen tot 12 jaar € 3,50 (met speciaal aandenken)
Volwassenen € 5,00

Aanmelden is niet noodzakelijk. Voor uw agenda:
Speciale editie: 1e lustrum tocht op: 17 oktober 2020. Zelfde plaats en tijd.
U bent van harte welkom.

 

 

 

De vrijwilligers van het Toon Hermanshuis bereiden zich voor op een nieuw seizoen…

De activiteiten waskaarten maken en mixed media blijven op de agenda staan, evenals het mandala stippen op steen en canvas.

Nieuw is stippen op aardewerk, bij voldoende aanmeldingen elke eerste woensdag van de maand vanaf 2 oktober, zie onze agenda!

Onze vaste muziekgroep blijft twee maal per maand op donderdagavonden bij elkaar komen om muziek te maken en te zingen.

Op 30 september is er een info avond over prostaatkanker,  ook deze keer i.s.m. PKS. We onderzoeken die avond of er behoefte is aan een mannengroep en/of partnergroep.

In november gaan we weer een sponsor wandeltocht organiseren!

Workshops rond de kerst zijn in ontwikkeling…

Kortom, voldoende reden om ons te bezoeken!

Wellicht vindt u het aantrekkelijk om mee te werken aan de totstandkoming van ons inloophuis, u bent van harte welkom voor een oriënterend gesprek, wij zijn op zoek naar gastvrouwen/heren en een secretaris! Meer informatie via info@toonhermanshuiszeewolde.nl

Oh ja en houdt u 4 oktober vrij in uw agenda? Want dan is onze jaarlijkse wijnproeverij in de Open Haven…

uitnodiging-wijnproeverij-2019

 

 

 

Op woensdag 28 november begeleidt Giny v.d. Vate een creatieve workshop 3D kerststerren maken! Wil je een windlicht versieren? Dan deze zelf meenemen. Een klein dienblad kan ook, deze zelf meenemen! Heb je nog materiaal thuis, neem mee en we kijken wat we er mee kunnen! Er zijn nog 2 plaatsen beschikbaar, graag opgeven! Dat kan HIER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 30 mei organiseerde Altius een fietstocht ten bate van het THhuis!

Mooi weer, leuke opkomst en goed georganiseerd door Thomas de Blom. En de opbrengst? 66 euro! Dank aan alle deelnemers en Altius! Volgend jaar weer!!

 

Afgelopen maandag organiseerde het THhuis samen met het Instituut voor Hyperbare Geneeskunde een interessante thema avond met als onderwerp fysieke klachten na de behandeling van kanker, zoals pijn, bindweefselvorming(harde plekken) en verminderde beweeglijkheid van de arm na bestraling van borstkanker.

De avond was zeer geslaagd en goed bezocht!

Denise Joseph vertelde over de mogelijkheden van deze therapie die door de basisverzekering wordt vergoed. Heeft u de avond gemist en wilt u graag informatie over dit onderwerp, dan kunt u contact met ons opnemen via info@toonhermanshuiszeewolde.nl

 

Zomerse wijnproeverij ten gunste van het Toon Hermans Huis Zeewolde

 

WAT?

In samenwerking met Astrid Stoops van Kijk op Wijn een verrassende zomerse wijnproeverij.

Op deze avond wordt u ontvangen met een glaasje heerlijke bubbels, waarna u mooie frisse en elegante witte wijnen kunt proeven, fruitige en spannende rosé’s die zich perfect lenen om gedronken te worden bij zomerse temperaturen.

Tenslotte komt nog een aantal mooie rode wijnen aan bod om, eventueel licht gekoeld, gedronken te worden op een prachtige zomeravond of bij een heerlijke maaltijd of BBQ.

WANNEER en WAAR?

Vrijdagavond 29 juni a.s. om 19.00 uur is de centrale hal van Open Haven de “place to be” voor wijnliefhebbers die tevens het Toon Hermans Huis in ons dorp een warm hart toedragen.

WAAROM?

Het THHZ beschikt over een team van professioneel opgeleide vrijwilligers die klaar staan voor mensen die met kanker te maken hebben en hun naasten. Zij reiken hen de hand en laten hen kennismaken met diverse activiteiten. Zij zorgen voor nieuwe energie zodat de bezoekers weer verder kunnen.

Het THHZ is volledig afhankelijk van giften en donaties. Deze wijnproeverij draagt bij aan het voortzetten van de activiteiten binnen het THHZ. De opbrengst is ten gunste van Stichting THHZ.

Heel fijn dat bakkerij ‘de Toren’ ons stokbrood schenkt en ‘AlexanderhoeveKaas’ een lekker stukje kaas tijdens de proeverij. Dank daarvoor!!

SPELREGELS

HOE KRIJG JE DE BESTELDE WIJNEN THUIS?

Vul het bestelformulier in op de avond zelf en lever dit bij ons in.
Na onze berichtgeving kan je je bestelling (inclusief factuur) afhalen bij het Toon Hermans Huis Zeewolde, Mazerhard 37.
Vervolgens graag het bedrag per ommegaande overmaken op: NL43RABO0149121164 t.n.v. St.Toon Hermans Huis Zeewolde o.v.v. wijnproeverij

Vanaf de leeftijd van 18 jaar bent u van harte welkom deel te nemen aan deze proeverij; voor de organisatie is het wél nodig dat u zich uiterlijk 22 juni a.s. aanmeldt via info@toonhermanshuiszeewolde.nl

 

Er zijn gelukkig organisaties die ons een warm hart toedragen! Zo organiseerde RCN een THHZ middag die 1817 euro opbracht en mochten wij van le Madre Cantano 600 euro! Geweldig! Dank hiervoor!

 

Contact

Voor vragen kunt u altijd een bericht sturen, wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search