Wastekening maken

 In creatief
creatief
Datum/Tijd
Datum - 14/07/2021
Tijd - 10:30 - 12:30


Kom tot rust met het maken van wastekeningen.

We “schilderen” met behulp van bijenwas en een strijkijzertje de mooiste afbeeldingen. Door de was te verwarmen op het strijkboutje en vervolgens aan te brengen op speciaal papier, maak je mooie tekeningen. Ook als je “niet goed kan tekenen” (wie zegt dat…?), want de bijenwas en de warmte doen al het werk.

Tijdens de workshop ga je een eigen Encaustic Art tekening maken op je gevoel, in plaats van het tot op de letter volgen van de opdracht, iets wat voor sommige mensen al een uitdaging op zich is. Je kiest je eigen kleuren die jou aanspreken of je kiest ze met je ogen dicht en kijkt welke kleuren jou kiezen. Alles is goed, het mag ontstaan. Als je dit liever hebt, dan begeleidt Giny je bij het volgen van je gevoel/het loslaten van de controle.

Bij het intuïtief schilderen ontstaan mooie afbeeldingen, die voor jouzelf een bepaalde betekenis kunnen hebben. Ze laten je misschien zien, hoe je op dat moment in je vel zit. Of welke dingen jou op dat moment in het leven bezig houden. Soms zie je dit niet direct, maar komt het inzicht later. Het is ontzettend leuk om te ontdekken wat je jezelf onbewust weet te vertellen via Encaustic Art, wat je bewust (nog) niet weet of (nog) niet wilt erkennen. De tekeningen kunnen dienen als “richtingaanwijzer”, aanmoediging of bevestiging, waardoor je weer verder kunt in je leven.

Wat deelnemers vertellen over deze workshop:
Gezelligheid, inzicht, reflectie, jezelf zijn, anders naar problemen leren kijken, delen, ontspanning, je gehoord voelen, steun ontvangen en geven, diepgang.

Opgave via giny@toonhermanshuiszeewolde.nl Er is plaats voor 4 personen en vol=vol
Recent Posts
Contact

Voor vragen kunt u altijd een bericht sturen, wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Workshop Mixed Media Toon Hermans Huis Zeewolde