wastekeningen maken

 In creatief
creatief
Datum/Tijd
Datum - 08/01/2020
Tijd - 10:30 - 12:30

Locatie
Toon Hermans Huis Zeewolde


Workshop Encaustic Art:
Dit is een techniek waarbij wordt geschilderd met een strijkijzertje en verschillende kleuren bijenwas. Door de was te verwarmen op het strijkboutje en vervolgens aan te brengen op speciaal papier, kun je mooie tekeningen maken. Je hoeft helemaal niet goed te kunnen tekenen of schilderen. De bijenwas doet het werk. Zolang je open staat voor het leren van iets nieuws, om in gesprek te gaan met elkaar, zul je veel plezier beleven aan het maken van wastekeningen.

Tijdens de workshop ga je een eigen Encaustic Art tekening maken op je gevoel, iets wat voor sommige mensen al een uitdaging op zich is, om iets vanuit het gevoel te doen i.p.v. het moeten volgen van een opdracht. Je kiest je eigen kleuren die jou aanspreken of je kiest ze met je ogen dicht en kijkt welke kleuren jou kiezen. Je gaat op gevoel bezig met het maken van je eigen tekening. Alles is goed, het mag ontstaan. Indien nodig begeleidt de workshop leidster je bij het volgen van je gevoel/het loslaten van de controle.
Tijdens het intuïtief schilderen ontstaan mooie afbeeldingen, die voor jou zelf een bepaalde betekenis kunnen hebben. Ze laten je misschien zien, hoe je op dat moment in je vel zit. Of welke dingen jou op dat moment in het leven bezig houden. Soms zie je dit niet direct, maar komt het inzicht later. Het is ontzettend leuk om te ontdekken wat je jezelf onbewust weet te vertellen via Encaustic Art, wat je bewust (nog) niet weet of (nog) niet wilt erkennen. De tekeningen kunnen als “richtingaanwijzer”, aanmoediging of bevestiging dienen, waardoor je weer verder kunt in je leven.
Wat deelnemers vertellen over deze workshop:
Gezelligheid, inzicht, reflectie, jezelf zijn, anders naar problemen leren kijken, delen, ontspanning, je gehoord voelen, steun ontvangen en geven, diepgang.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact

Voor vragen kunt u altijd een bericht sturen, wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search