voorlichtingsavond werkgevers in de Lux

 In Informatieavond
Informatieavond
Datum/Tijd
Datum - 04/02/2020
Tijd - 16:30 - 18:00


Toon Hermans Huis Zeewolde organiseert lezing “Werkgever van een kankerpatiënt, wat nu?”
Het Toon Hermans Huis Zeewolde organiseert op dinsdag 4 februari a.s. de informatieve lezing “Werkgever van een kankerpatiënt, wat nu?” Ervaringsdeskundige en re-integratiecoach Jan Roelevink van Hematon vertelt over zijn ervaringen met kanker op de werkvloer en met het project “Werk als medicijn”.

Maandagochtend, je secretaresse heeft een dringend gesprek ingepland met een medewerker. Het gesprek moet vandaag, kan echt niet wachten. Goh, denk je, toch geen ontslag? De medewerker was een tijdje afwezig vanwege ziekte, maar was dat wel waar? De collega is zenuwachtig en emotioneel, ontwijkt je blik, dús toch, denk je. Maar nee, het blijkt erger: de collega is inderdaad ziek, ernstig ziek: kanker.
Of: de partner, of een kind van de medewerker heeft deze nare ziekte. De medewerker vraagt om extra vrije tijd om voor hen te zorgen.
Je weet hoe het arbeidwettelijk in elkaar steekt. Of anders kan je dat wel uitzoeken. Maar hoe ga jij om met de mens? En hoe vertel je het de collega’s en hoe vang je hun emoties op. Dát is het moeilijke in situaties als deze. En hoe doe je dat als de medewerker weer aan het werk kan? Leg je ze in de watten? Ben je extra voorzichtig? Of moet je net doen of er niets is gebeurd?
Kanker raakt niet alleen de patiënt en directe familie en vrienden, ook collega’s voelen de gevolgen van deze ziekte.

Wie is Jan Roelevink: “Coaching , advisering en ondersteunen van mensen die terug willen keren in het arbeidsproces. Vanuit mijn kennis en ervaring kan en wil ik een bijdrage leveren aan het verbeteren van de arbeidsmarktpositie van mensen (ook die met een chronische ziekte). In het project ‘werk als medicijn’, waar ik een voortrekkersrol heb, zijn werkgevers uitgenodigd en betrokken geraakt, zij zijn zich bewust geworden van hun bijdrage aan MVO.
Vanuit mijn passie in combinatie met mijn achtergrond als financieel adviseur wil ik mijn kennis en ervaring inzetten om mensen met een chronische ziekte weer aan het werk te krijgen. Dit doe ik onder andere door (deel)inzicht te geven in het (financiële) perspectief en de mogelijkheden en behoeften van de coachee helder te krijgen, hierdoor wordt de eigen regie weer gestimuleerd. Dat is wat mij onderscheid!”
De bijeenkomst is bedoeld voor werkgevers en personeelsmanagers van grote en kleine bedrijven. U bent van harte welkom vanaf 16.30 uur in The Lux. De lezing is gratis, de koffie/thee of het drankje betaalt u zelf.
U kunt zich inschrijven via info@toonhermanshuiszeewolde.nl

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Recent Posts
Contact

Voor vragen kunt u altijd een bericht sturen, wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search