mandala stippen

 In creatief
creatief
Datum/Tijd
Datum - 29/01/2020
Tijd - 14:00 - 16:00

Locatie
Toon Hermans Huis Zeewolde


Mandala’s zijn kleurrijke cirkelvormige figuren met symmetrische elementen. Het woord mandala stamt uit het Sanskriet (een oude Indische taal) en betekent letterlijk: ‘magische cirkel’, of ‘magisch wiel’.
Volgens oude oosterse wijsheden dienen ze tot inspiratie en innerlijke verrijking. Ze maken je bewust van de oneindigheid van het bestaan en de verbinding met alles om je heen. De Mandala is een oersymbool dat geen begin en geen einde kent.
Ook de gebruikte kleuren in een Mandala hebben een betekenis. Kleuren staan symbool voor een element, een emotie, een associatie of bijvoorbeeld een gedeelte van het lichaam.
Zo staat de kleur rood voor kracht en mannelijkheid, is oranje de kleur van emoties en staat geel voor innerlijke rust en balans. Groen, hoewel ook vaak geassocieerd met natuur, is tevens de kleur van de gevende en ontvangende liefde. Blauw is de kleur van het heden en het vermogen om in het nu te leven. Paars symboliseert visie, spiritualiteit en rijkdom in de breedste zin van het woord.
Het maken van een mandala vergt concentratie en een vaste hand, hierdoor ben je even helemaal ‘weg van de wereld’ en het resultaat zal je verbazen!

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Recent Posts
Contact

Voor vragen kunt u altijd een bericht sturen, wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search