
Workshop biologisch brood bakken
5 april om 10:00 - 17:00

Tijdens de workshop gaan we met elkaar een biologisch broodje bakken, zo leuk om te doen!
Op zaterdagochtend 5 april rond 10 uur gaan we met elkaar aan de slag en maken we een desemstarter, die moet ongeveer 3-4 uur groeien, vervolgens gaan we deeg kneden en zetten we het deeg weg voor de eerste rijs: ong 5 uur. Dan ‘vormen’ we het deeg en zetten het in de koelkast voor de 2e rijs, de hele nacht. Op zondagochtend bakken we het broodje thuis af in een gietijzeren pan in de oven en genieten we hiervan bij het ontbijt!
Deze workshop wordt op locatie bij een van onze gastvrouwen gehouden. We komen op 5 april 3 keer bij elkaar om aan het brood te werken tussen de rijstijden door.
Na het vormen van het deeg neem je je kom met deeg mee naar huis, zet het in de koelkast voor de laatste rijs en ’s morgens bak je het in je eigen oven. Je krijgt ook een uitgebreide geschreven uitleg mee.
Wat je nodig hebt, is een oven die tot 230 graden kan en een (oude) gietijzeren pan van +/- 24 cm met deksel.
Er is ruimte voor 4 personen. Aan deze workshop zijn geen kosten verbonden, maar een vrijwillige bijdrage mag altijd! . Opgeven kan hier.