De diagnose kanker geeft een enorme schok en – eenmaal vastgesteld – zijn de behandeling en het omgaan met deze ziekte dikwijls loodzwaar. Niet alleen lichamelijk, maar ook psychisch en in je sociale leven grijpt deze ziekte diep in. Ook in dat van je partner, kinderen, familie en vrienden.
Na behandeling van de ziekte kunnen angst en onzekerheid over een mogelijke terugkeer van de ziekte je leven blijven beheersen.

Patiënten, maar ook hun familieleden en naasten uit hun omgeving kunnen in een isolement terechtkomen als ze hun zorgen, emoties en gevoelens niet of niet genoeg kunnen uiten of manieren vinden om met de ziekte om te gaan. Wil de patient er nu wel of niet over praten…

Veel mensen hebben dan ook behoefte aan informatie over wat zij wellicht kunnen verwachten aan gevolgen op de langere termijn. Daarnaast ervaren velen het als zinvol om in contact te komen met lotgenoten en hun ervaringen met elkaar te delen.

Een team van professioneel opgeleide vrijwilligers staat voor u klaar om naar uw verhaal te luisteren. Zij reiken u de hand en laten u kennismaken met diverse activiteiten. Het Toon Hermans Huis zorgt voor nieuwe energie, zodat u weer verder kunt. Een inloophuis waar deuren geopend worden en een warm en gastvrij onthaal op u wacht. Een huis waar mensen een plekje vinden, elkaar ontmoeten en het lot met elkaar kunnen delen. Samen  delen, (creatief) bezig zijn en streven om een nieuwe weg in te slaan, met een lach en een traan……

Contact

Voor vragen kunt u altijd een bericht sturen, wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search